Valget er over

Oppdatert: 15. nov. 2019


Foto: HA. Et gøy bilde om hvor trist Venstres valgvake var etter stemmene ble talt opp.

Stemmene er talt opp. Litt som julaften, som du bruker så lang tid og energi for å gjøre klar til, er plutselig også alt over.


Vi har lagt inn timesvis med gåing og ståing for valget. Vi har pushet og trykket opp tusenvis av brosjyrer. Jeg har redigert bilder og skrevet titalls facebook-poster. Vi har vært intervjuet, skrevet innlegg, kommentert illsinte kommentarer og snakket i debatter. Det er dette som er demokratidugnad. Mange har brukt mye ressurser på å få flere til å stemme og engasjere seg i valget.


Ordet "politiker" har blitt stappa i trynet mitt uten at jeg føler meg særlig tilpass med begrepet. Politiker. Det høres ut som en dresskledd mann med konservative meninger og som er litt hevet over folk. Jeg vet ikke det er om begrepet i seg selv, eller vår oppfatning av hva ordet betyr, som er passé.


Jeg har vært sint, jeg har vært glad, jeg har vært frustrert, lei meg til og med, og jeg er takknemlig.


Jeg fikk 58 kryss. 12 slengere. Venstre fikk litt over 380 stemmer i Halden.

Slik fordelingen så ut i Halden valgnatta. Og omtrent sånn det ble.

Det var ikke nok. Selvsagt er jeg litt skuffa, men det var forventet. Tendensene nasjonalt har gjort det umulig å kjempe for våre saker. Halvparten på gata syns MDG er det eneste en seriøs klimavelger kan legge i stemmeboksen. Den andre gjengen hater "hu derre partiledern!". Urettferdig, men sånn er det.


Til slutt har vi møtt mye motstand mot vårt valg lokalt, om å bygge ny skole i sentrum (som jeg tidligere har skrevet om). Ikke at vi elsker å rive ting, men om vi skal gjøre prosessen på nytt, vil vi ikke ha råd til noe annet lenger, avtaler løper ut og brått banker vi på ROBEK, igjen. Det ser nesten ut som det vil skje, og det er utrolig uansvarlig. Det forrige kommunestyret får heller ta på seg skylden, for å ha skapt en dårlig prosess, med for lite gjennomsiktighet og vimsing (?), enn at det skal gå på nytt.


Men, nå babler jeg avgårde med politikk.


Jeg har blitt førstevara. Vi mistet heldigvis ikke vår ene representant, og han stoler jeg på, inntil han skal på en jobbreise, og jeg får prøve meg i demokratiet vårt.


Foreløpig har jeg bestemt at bloggen skal fortsette. Så får vi se hvor mye aktivitet det blir på meg. Nå skal jeg i alle fall være vara og antageligvis havne i et utvalg.


Men først nå, skal jeg konsentrere meg om studiene.

7 visninger
Bli med i enda en e-post-liste:
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
instagram & twitter
@anneheba

© 2023 by Arianna Castillo​. Proudly created with Wix.com