Regjeringen dropper gruveslam like it's hot

Repparfjorden. Du har sikkert fått det med deg. De siste dagene har jeg egentlig vært demotivert som følge av denne saken.


Men altså. Regjeringen har bestemt at Repparfjorden i Kvalsund, Finnmark skal brukes som søplekasse for et gruvedrifts-firma (Nussir). I tiden vi lever i virker dette, for meg, som total respektløshet og mangel på forståelse for verdien naturen har.

I denne saken har kommunen selv ønsket oppstart av gruvedriften i håp om å få flere arbeidsplasser. Jeg forstår selvsagt at arbeidsplasser er viktig. Til tross for næringsministerens facebookpost forstår jeg at en sunn økonomi med inntekter er livsviktig. Det har også vært diskutert at gruveslam i fjorden er den suboptimale løsningen.


Vi kaster det vi lever av under bussen for markedsinteresser

Jeg skjønner at det er et helt fagfelt innenfor dette, og at jeg ikke forstår alt, men jeg syns det er en dårlig vurdering at vi lar øyeblikkelig inntekt får forrang foran nærmest uendelige ressurser som ren natur.


Når det er konflikter som dette har vi lovverk som skal beskytte omgivelsene våre, men den er ikke radikal nok. For å møte fremtidens utfordringer, må hensynet til beskyttelse av naturressurser stå sterkere. Vi kan ikke spise penger.

Derfor er dette bare enda en sak som gjør at jeg er bittert uenig i det Regjeringssamarbeidet som ligger til grunn. At Venstre sitter rundt bordet med dem som før helgen godtok gruveslam i fjorden - og i dag legger frem den første innskrenkningen i abortloven siden den ble til - er et stort svik for min del.


Men. Tittelen sier jo at jeg skal forsøke å forsvare partiet jeg er medlem i. Det er ikke så lett, mén det var ett moment som gjorde at jeg fikk en viss sympati:


1: Det er flertall i Regjeringen (Høyre, FrP) for prosjektet.

2: Venstre har stemt nei til gruvedeponi i tidligere avstemninger på Stortinget, men ble fastlåst i denne omgangen på grunn av Regjeringen.

3: Det har blitt kritisert som symbolvedtak, men Venstre har fått med Regjeringen på et "nei" til ytterligere konsesjoner.

4: Venstre har anerkjent de tapte saken. Trine Skei Grande heiet på demonstrantene, og også Unge Venstre demonstrerte.


Venstre har her vært i en umulig situasjon. Samtidig er det med årene blitt mange kameler å svelge. Og jeg mener fortsatt (veldig) det er på sin plass å ta diskusjonen: ta Venstre til venstre. Mitt prosjekt har bare så vidt begynt. Så om du er enig; vil ha et grønt sosialliberalt parti i sentrum, men som lener mot sosialistisk side slik ideologien "sosialliberal" tilsier; bli medlem og kjemp kampen sammen med meg. (jeg innser selvsagt dette ikke er det beste tidspunktet å forsøke å verve)

Meg ^

12 visninger

Siste innlegg

Se alle
Bli med i enda en e-post-liste:
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
instagram & twitter
@anneheba

© 2023 by Arianna Castillo​. Proudly created with Wix.com