Nyttårsforsett som betyr noe

Oppdatert: 11. jan. 2019

Det er bra at folk ønsker å bli et bedre menneske. Det er også helt greit å ikke sette seg forsett i det hele tatt. Veldig mange tvinger seg gjennom drastiske livsstilsendringer fra kl 00:00 til kl 01.01 hver eneste år. Det kan være uoppnåelige mål, gode mål eller rett og slett unødvendige mål som influencer- og photoshop-industrien påfører oss.


For jenter er det helt normalt å snakke om vekt og utseende. For menn pleier det ikke være sånn, men det betyr absolutt ikke at det ikke er skjønnhetspress for menn i tiden vi lever i. Ingen som lever i 2018 vil kunne komme seg upåvirket av skjønnhetspress gjennom livet. Det snakkes om. Det snakkes ikke om. Det føles vondt for mange.


Jeg gikk lei. Jeg er så lei kroppsfokus. Jeg trives relativt godt med meg selv sånn jeg er nå. Selvsagt er det alltid noe som kunne være bedre, men sånn vil det alltid være. Jeg har kun ett liv, og jeg gidder ikke gå rundt og være usikker på meg selv og kutte ut ting som gjør meg glad.


Jeg har mål om å trene litt mer, men det er fordi kroppen har godt av det. Ikke fordi jeg har et sykt mål om å passe i buksene jeg hadde i 9.klasse.


De siste årene har jeg begynt å tenke på hva som betyr noe. Derfor har jeg i år lagd meg noen få forsett:

Jeg må også kombinere være mer uansvarlig og drikke mer øl med å stå opp tidligere, oftere.

Noe av det viktigste for meg er at jeg kan være med på å redusere min klimafotavtrykk.


Jeg har også som mål å nyte livet litt mer. Være litt mindre ansvarlig, men samtidig trenger jeg å stå opp tidligere 🧐 Altså. Uansett. Det er mye jeg kan bli bedre på. Jeg prøver, og heier på alle andre som gjør det samme, men ikke kutt ut alt som er godt i livet likevel. Det er sant vi må legge om livsstilene våre drastisk for å redde verden, men ikke legg om livsstilen din for å endre størrelse, med mindre du ikke behøver.


Og et pro tip: det tar mellom 18 - 254 dager å endre en vane, i følge forskning. De er nemlig ikke helt enige. Poenget er at noe blir vanlig så lenge du gjør det nok ganger. Da lurer du hjernen din. Jeg skal lure hjernen min til å stå opp tidligere. Håper jeg.


For å sitere en klok mann: "Alt med måte" - fritt gjengitt etter pappa.


Et godt mål for oss alle er å sette forsett som betyr noe.

61 visninger1 kommentar
Bli med i enda en e-post-liste:
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
instagram & twitter
@anneheba

© 2023 by Arianna Castillo​. Proudly created with Wix.com