Ny regjeringsplattform med små seire og store tap

I går ble vår nye Regjering enig om prosjekter de neste tre årene. I Venstre stemte 31 stykker for, og 7 mot. Jeg har aldri vært så stor fan av det samarbeidet som er (Høyre, FrP + KrF), og vil egentlig aller helst at Venstre skulle holdt seg på midten eller samarbeidet mot sosialistisk side (Ap, SV etc), ettersom partiet bytter mellom merkelappene "liberal" og "sosialliberal".


Jeg er blitt/har alltid vært et relativt kritisk medlem. Fordi jeg ofte er uenig i ståa nasjonalt, i alle fall etter sist valg, så spør veldig mange meg hvorfor jeg ikke melder meg ut. Og det er nettopp fordi det var syv representanter i landsstyret som ikke ville gå inn i regjering med de premissene som lå på bordet. Takk for at dere tok våre bekymringer alvorlig. Det er jo typisk partier å være uenige, også innad - som jeg ble litt sjokkert over ved mitt første møte.


Jeg er enig i politikken til Venstre: Venstres landsmøte vedtok sist at de var mot mer leting etter olje.

Jeg er ikke alltid enig i praksis: For er det et fortsatt lagt opp til mer oljeleting i Regjeringsplattformen.


"Er du enig i mer enn 40 % av partiet så er du blitt hjernevasket", sa en kompis til meg en gang. Det er nok å strekke det litt langt, men jeg tror det er noe i det. Du skal ikke være enig i alt.


Alle vil vektlegge og prioritere ulikt i forhandlinger.


Det er dumt å melde seg ut av noe man er uenig med på tidspunktet, men har troen på. Derfor er jeg fortsatt med. Ellers har jeg ikke noe mulighet til å endre det jeg er uenig i.


Det er nok sånn at jeg kanskje er 50 - 60 % uenig nå, men 40 % er jeg enig i.

Masse folk og jeg demonstrerer mot endringer i abortloven i høst

Når det er sagt, er jeg skuffet over at nemdsbehandling ved fosterreduksjon gikk gjennom, og at klimamålene fremstår som vage. Uten tiltak.


Samtidig er glad for at abortlovens § 2C består slik den er (det er den paragrafen som så uriktig ble kalt "Downs-paragrafen" av KrF i høst). I tillegg vil regjeringen gjøre det enklere for studenter og yrkesaktive mellom jobb og studier som får barn, samt øke støtten. Det er viktig for unge! Det er flere gode gjennomslag. Så det er ikke bare dårlig!☺️

Politikk har nesten alltid bismak. Det er en god grunn for å ikke gi seg helt enda. Og det ser ut som at det er enda en grunn til å gå i 8. mars-tog i år også!

45 visninger

Siste innlegg

Se alle
Bli med i enda en e-post-liste:
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
instagram & twitter
@anneheba

© 2023 by Arianna Castillo​. Proudly created with Wix.com