Når opplevelsen av tid er relativt, hvor langt virker et årsmøte da?

Svaret er lett: i begynnelsen er det gøy, midt inni er det spennende, og på slutten, når du vet tidsramma er sprengt og du ikke er ute av rommet før om minst 30 minutter, da er et årsmøte litt i det lengste laget.


Hvert år må partier, organisasjoner, idrettsforeninger og liknende ha generalforsamlinger, landsmøter og årsmøter for å finne ansvarlige til å sitte i styret og sånne viktige ting.


I går hadde Halden Venstre sitt årsmøte. Det begynte kl 18, og endte litt over klokken 22.

Første gangen jeg var på et sånt møte ble jeg overrasket. Jeg hadde jo meldt meg inn et sted hvor alle var enige. Vi mente jo at miljø var viktig, at internasjonalt samarbeid nytter, at folk er bedre enn vi tror, men trenger et godt sikkerhetsnett og at rettighetene deres var uinnskrenkelige.


Men der satt jeg da. I 2016 og kranglet med én person som mente lyntog til Halden ville BRÅKE (!!!), og derfor var hen mot. Altså.


Folk var uenige med meg.


Jeg ble ganske demotivert, så jeg tenkte at lokalpolitikk, det skal jeg ikke drive med. Dette orker jeg ikke.


Fast forward, 2019: Joda, der satt jeg og argumenterte hardt for avvikling av skolegudstjeneste, for at Halden skulle bli en leksefri skole og for at det er viktigere å bevare naturen enn å sprenge opp fjordbunnen under Svinesund.


Og gjett om samme Venstre-medlemmet var uenig i en del av dette også? Joda.


Men sånn er det. Takk og pris dine tillitsvalgte for at de legger ned timer med diskusjon på små møterom med akkurat passe ventilasjon sitter og tar de kampene for deg, så du slipper.


Politikk er gøy, men det tar litt tid.


PS: hvis du vil lære mer om tidssansen i hjernen, les denne artikkelen om Moser-parets nyeste gjennombrudd.

Bli med i enda en e-post-liste:
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
instagram & twitter
@anneheba

© 2023 by Arianna Castillo​. Proudly created with Wix.com