Komiteene som truer demokratiet

Oppdatert: 14. okt. 2019

Det er selvsagt kun i Halden, en by som tidligere hadde et eget avsnitt på Wikipedia dedikert til hvor mye man kranglet i lokalpolitikken, som kan få nye utvalg til å være en trussel mot lokaldemokratiet.

Akkurat i tide for halloween-feiringen kommer utkastet vårt til kommuneplattform frem som "skumle signaler".

I Halden forhandler partiene Ap, SV, SP og oss i Venstre.


I tillegg har man noe som kalles et valgteknisk samarbeid med Frp og Rødt - det vil si at de to sistnevnte partiene må med når man skal godkjenne budsjettet. Det høres kanskje litt spesielt ut, men det er faktisk relativt mange kommuner med mange partier i ledelsen nå. Fordi de to tradisjonelt store ("styringsdyktige") partiene ikke oppnår nok oppslutning.


Som om det ikke er nok surmuling på at så mange partier skal samarbeide, er det også en del konspirasjoner ute og går, om programutkastet vårt.


Høyre mener det er "skumle signaler".

Det gamle Arbeiderpartiet er "dypt bekymret".


Alt dette, fordi vi i utkastet foreslår å utvide likestillingsutvalget til å jobbe med handling mot rasisme. Og fordi vi i utkastet foreslår utvalg som skal spesifikt se på skolestruktur, idrettshaller og brukes ved omfattende saker. For å sikre bedre kunnskap om en sak før man stemmer over det i kommunestyret.


Ja, Halden slet med mye før. Men vi må ha såpass tro på lokaldemokratiet vårt at ikke et par utvalg, som skal sikre oss bedre kunnskapsgrunnlag i de store utfordringene vi står overfor, ødelegger det.


Ærlig talt. Skjerp dere.PS: det kommer mer på bloggen, så snart avtalen er i boks.

14 visninger

Siste innlegg

Se alle
Bli med i enda en e-post-liste:
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
instagram & twitter
@anneheba

© 2023 by Arianna Castillo​. Proudly created with Wix.com