Kom ut av skapet som Venstre-velger!


Det er litt sånn det føles å velge noe man skal stemme på, som er litt uttafor allfarsvei. Jeg husker jeg lo første gangen jeg fikk opp Venstre i en valgomat, høsten 2013. Venstre, liksom, hvem tar dem seriøst?


Målingene blir bare verre og verre. Hva passer vel ikke bedre enn å snakke om at alle egentlig er Venstre-velgere?


Men så tenkte jeg meg om høsten 2013. De var jo sympatiske nok. Leste meg opp på programmet deres. Jeg gikk grundig til verks. Leste for å se likheter og forskjeller. Jeg tror jeg til og med leste FrP sitt, for å kunne sammenlikne de ulike partiene.

Meg høsten 2013. Førstegangsvelger. Gira på politikk, men sykt usikker.


På den tiden, var Venstre på vei oppover, og de andre miljøpartiene var ikke helt der jeg ønsket dem. SV var nok litt for radikal på noen saker. MDG var helt nytt i rikspolitikken. Såpass at VG-TV intervjuet meg som "5 på gata" foran Høyskolen i Oslo og Akershus en gang om dem, noen år senere om dem, og jeg var litt sånn "øøø teit!".


Uansett, det ble i alle fall Venstre. Da jeg skulle fortelle de andre, syns jeg det var litt pinlig, å skulle stemme på et sånt lite filleparti. Men flere var som meg - de hadde også fått Venstre. Og de tenkte å stemme det.


Det ble til slutt prinsippene, liberalisme i kombinasjon med sosialisme som vant meg over. Jeg var opptatt av frihet, rettferdighet, personvern (anti DLD etc på den tiden - det var jo før GDPR [agh, så mange forkortelser!!!]), miljøvern og klima. Jeg var også opptatt av en mer liberal innvandringspolitikk (vi kastet ut Maria Amelie) og verdiene som lå til bunn for partiet.


De siste årene har jeg klamret meg fast i partiet.

I en tale sa noen en gang: "Alle er jo Venstre-velgere. De bare vet det ikke enda."


Jeg lo. Teit. Vi er ikke noe for enhver.


Men jo, vi har faktisk mye god politikk. Om flere hadde stemt Venstre, hadde vi for eksempel kunnet droppet FrP i Regjering. Det hadde hjulpet. Om flere hadde stemt Venstre, hadde ikke den siste oljekonsesjonsrunden skjedd. Om flere hadde stemt Venstre, hadde vi hatt mindre muslimhets fra politikerne våre.


Men partiet har ikke nok oppslutning til å få dette gjennom i hverken Storting eller regjering.


Så, hei, du! Koble deg litt fra personer og storpolitikk nå. Les partiprogrammet vårt, og se at du sikkert er enig i mye, før du bestemmer deg for å velge noe annet.


Klikk deg videre og les mer om Venstre her.

11 visninger

Siste innlegg

Se alle
Bli med i enda en e-post-liste:
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
instagram & twitter
@anneheba

© 2023 by Arianna Castillo​. Proudly created with Wix.com