"Hvordan ble du engasjert?"

Det spørsmålet har jeg fått så mange ganger. Og til tross, klarer jeg aldri å svare helt riktig på det. Vi har alltid hatt middagssamtaler om ting og tang hjemme, og pappa har alltid sett på debatter. Da jeg begynte å studere gikk det opp et lys for meg, og da ballet verv og interesser på seg fort.


Men jeg har alltid brydd meg, som så mange i min situasjon har.


Og så slo det meg. Hvem har jeg for å takke for mitt engasjement?


Jo, denne fyren:

Dette er Al Gore.


Han tapte dessverre to presidentvalg, en dem gav oss Bush og Dick Cheney. Og han var visepresidenten til Bill Clinton, som dere kan lære var en skikkelig fuckboy og kjip fyr på NRK Nett-tv nå.


Gore ble veganer i 2013. Men han er mest kjent for å stå bak filmen "An Inconvenient Truth". Den kom ut i 2006. Og sprerret opp øynene til mange om klima vårt.


Jeg har til den dag i dag, aldri sett filmen. Men mange på min alder ble opptatt av klima da. På tiden gikk jeg på barneskolen, men jeg fikk med meg mer av hva som skjedde i verden på tiden. Vi hadde fått bredbånd hjem, og vi var nysgjerrige.


I konfirmasjonen satte vi opp et stykke om klimaendringer. Vi hadde klipp av isflak som smeltet akkompagnert av "I Dovregubbens hall".


Og jeg gikk rundt med favoritt-t-skjorta hvor det stod "Keep it clean to keep it green" (mamma kastet den dessverre en gang).


Her er jeg, komplett trettis eller fjortiss, men engasjert på svømmeleir:

Store klokker og gigantiske solbriller var kult. Maten i Balatonalmadi var forøvrig fortjent dette uttrykket. Det var mye brun gugge.

Det tok litt tid før klimaengasjementet kom tilbake igjen. Ikke før mot slutten av videregående. For jeg syns det virket håpløst og det begynte å gi meg litt angst.


Men nå kan jeg jo kanskje si at det var Al Gore som fikk meg inn i politikken, til slutt.

Bli med i enda en e-post-liste:
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
instagram & twitter
@anneheba

© 2023 by Arianna Castillo​. Proudly created with Wix.com