Heia de unge


I dag streiket mer enn 20 000 barn og unge foran Stortinget. Bare ta det innover deg. Abortdemonstrasjonene dro cirka 4000. Og dét vekker stort engasjement. I 8. mars-toget i år deltok cirka 14 000. Men det var flere unge som dukket opp, i skoletid, i dag for å streike for en sak som klimahandling. Det er stort.


Jeg har ikke alltid vært så engasjert som jeg er nå. For det har blitt enklere og enklere å bekle seg med tittelen "klimaengajsert" med årene. Men jeg har alltid vært opptatt av klima.

  • Da jeg var 14 var favoritt-t-skjorta mi "keep it clean to keep it green".

  • Da jeg var liten spurte jeg pappa om det var dumt at Norske skog hugget ned skogen for å lage papir.

De "voksne" har lenge bedt om at vår generasjon skulle bli litt mer rebelske, slik som de var på 60-tallet. Da demonsterte unge mot Vietnam-krigen. Hver generasjon har hatt sin kamp.


Og nå har vår generasjon fått nok. Vi streiker for det som politikerne har lovet oss så mange ganger; at ord blir fulgt opp. For det er jo håp.


Det nytter

Vi har ikke lang tid igjen for å snu trenden, men om vi gjør nok nå, kan vi fortsatt redde oss selv. Vi må kunne innbefatte oss med bekvemmeligheter vi tidligere hadde, kan forsvinne eller endres. Vi må være åpne for å endre oss. Og politikerne våre må sette grenser.


Loven kan endres og vi har tidligere klart å forplikte oss til klima-avtaler. På 90-tallet ropte forskere varsko om store hull i ozonlaget. KFK-gasser tøt ut i atmosfæren og gjennomboret skjoldet som beskyttet oss mot skadelige solstråler og global oppvarming. I 2017 kom forskere frem til en gladnyhet: hullene krymper, og er mindre enn hva de var i 1988.


Så alle dere ute, hvis non leser dette; det nytter. Gjør det!


Noen ålreite studenter i streik. Foto: Siri Øverland Eriksen / KHRONO.

PS: Jeg undersøker stadig livet som ny fleksiterianer, og tenker å komme med litt tips så snart jeg skjønner litt mer av greia.

9 visninger

Siste innlegg

Se alle
Bli med i enda en e-post-liste:
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
instagram & twitter
@anneheba

© 2023 by Arianna Castillo​. Proudly created with Wix.com