Halden er ikke en drittby


Foto: Hans Petter Kjøge (Halden Arbeiderblad)

Etter de siste dagers medieoppmerksomhet om Halden, kan det late som at det som skjer her, stort sett, er a) bæsj på vinduer og b) nabofeider om haner.


Jeg tenker å avkrefte dette, for å differensiere folks inntrykk av byen.


Egentlig er det ikke sjelden jeg snakker om hjembyen min. En av de spørsmålene jeg oftest får er om hvordan det egentlig er der, hvorfor jeg ikke snakker «rart» og hvor glad jeg er i Volvo 240. Altså, det er mange som tror de kjenner Halden.


Halden – en kjedelig og harry by


En gang mente en VG-journalist mente nemlig vi var «Norges kjedeligste by», mens Dagbladets lesere i 2001 kåret Halden til det mest harry stedet i hele landet.


Men Halden er også kjent for å huse én av Norges to atomreaktorer, og en merkelapp vi, haldensere, ofte liker bedre er «IT-byen» eller «den eneste byen nevnt i nasjonalsangen».

Samtidig har vi haldensere også innsett at det finnes en del fordommer ref Dagbladets kåring. Det er vi vane med. Hver onsdag er det samling for amerikanske biler og deres eiere og interessenter på et lite torg. En vanskelig konflikt for tiden er hvor de skal være, om denne parkeringsplassen skal bli noe annet. Sånn er det. Noen av oss liker å kjøre rundt i ren-polerte biler som lager mye lyd, mens andre liker for eksempel å smake lokalt øl på Mikrobryggeriet Høna; gå ski i kunstløypene i Erte (for det er faktisk litt snø der); gi noe tilbake på Frivillighetshuset eller gå på opera på Bryggerhuset.


Halden er mye. Jeg er stolt av å ha byen som en av mine to hjemsteder (som student får du litt luksusproblem på byer).


Norges kjedeligste by – det er kanskje ikke noe å skryte av, Anne Helene?


Nei, det er sant. Men byen er absolutt ikke kjedelig. De siste ukene har jo tross alt en mann strødd avføring på vinduene i sentrum.15 visninger
Bli med i enda en e-post-liste:
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
instagram & twitter
@anneheba

© 2023 by Arianna Castillo​. Proudly created with Wix.com