Gjennomsnittlig er godt nok.

Nå var det så lenge siden jeg har skrevet noe her at bloggen nærmest har blitt støvete. Eksamen er over, årets julebord er unnagjort og gavene er innpakket. Det nærmer seg jul, eller vinterfest, som IKEA kaller det.


Høytiden er et tveegget sverd for mange. Julefeiring er familie. Og det er for en del, et sårt tema. Noen har vokst opp uten en, noen har kuttet med den og for noen av oss er den veldig liten, og til tider, ensom. Så er det nyttår rett etterpå, og "alle vennene" er opptatt. Etterpå det kommer eksamenskarakterer som skuffer.


Jeg har grina en del over de tre hendelsene.


I fjor hadde jeg jobbet kjempehardt med studier, og likevel fikk jeg en D på eksamen. Alle innleveringene hadde vært gode, og jeg fikk tilbakemeldinger om at de holdt seg mellom A og C. Så naturligvis var forventningene ikke innfridd da jeg lå på nederste siden av karakterskalaen som normalfordeles så godt det kan på Juridisk fakultet, UiO.


Men så er det jo sånn at eksamensformen ikke er for alle, det tar tid å "knekke" studienøtta og karakterene kan komme seg senere. Noen ganger kan man gi alt, og likevel ikke få det til.


Jul er en liten feiring for familien min. Vi har ikke mange. De første årene etter jeg ble over 13-14 år syns jeg det var veldig trist. Jeg følte vi var ensomme, og at alle aldre ble prioriter over oss. Så har jeg etter lengre tid lært meg å innfinne meg med realitetene. Og sett hvor ålreit vi egentlig har det med hverandre, selv om vi er få.


I løpet av årene har jeg lært meg å senke forventningene. Til meg selv, men også litt til andre. Man kan ikke forvente å levere fremragende hele tiden. Ingen kan det.


Det er så vanskelig å være gjennomsnittlig i tiden vi lever i. Det tilsynelatende perfekte klistres opp i ansiktet vårt; gjennom reklame, film, TV, hele tiden, og vi følger på trenden. Vi viser jo bare frem de fine tingene på sosiale medier, med mindre du heter Christine Koht. Det gjør noe med oss.


Men jeg vil slå slaget for å være gjennomsnittlig. Det er ikke så ille. Noen ganger må vi senke forventningene og bare leve med å være en person med et par D-er og E-er på karakterkortet; noen ganger må man gjøre noe dumt på jobb; og noen ganger trenger ikke alt være så perfekt.


Kvisa i panna er OK.

At ikke alle digger deg er OK.

At svoren ikke er sprø er OK.


Ikke normalfordel høytiden med andres. Fokusér på deg selv og chill litt mer. Det er veldig behagelig å innfinne seg med å være sånn helt middelmådig.


God jul og godt nyttår!

18 visninger1 kommentar
Bli med i enda en e-post-liste:
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
instagram & twitter
@anneheba

© 2023 by Arianna Castillo​. Proudly created with Wix.com