En reguleringsplan, også kalt et overgrep.

PLANUTVALGSMØTE 1.

Del av arbeidet i reguleringsplanen. Det blå skal bli grøntareal/sykkelsti.

På tirsdag var det endelig tid for det ordentlige møtet jeg hadde hatt andre møter for å være forberedt til. Jeg hadde det fint, spiste rester med pappa, og ante fred og fordragelighet da jeg skulle trippelsjekke starttidspunktet til møtet som var klokken 17:00.


Men det var det ikke. Klokka var 16:05 og hadde alt begynt. Så jeg kastet alt ned i sekken, løp for å ta på meg en ustrøket skjorte og pappa kjørte meg ned mens han messet om "hvor viktig det er å vite ting" og "husker du han svømmetreneren din? Han spurte meg om du var litt distré"...


Omsider (eller nokså raskt vil jeg si), klokken 16:15 kommer jeg inn på møtet med et skammelig uttrykk. Formannsskapssalen var full. Det satt faktisk mange og så på. Jeg lærte senerer at mange av dem var ansatt i kommunen og egentlig var der for å passe på oss.


Møtet gikk ellers greit. Det var ikke så mange som lo da jeg tullet med, i navnerunden min, med at jeg var den personen som klarte å skrive feil møtetidspunkt i kalenderen. Så det å drite seg ut er tydeligvis ikke morsomt i politikken, notert.

Jeg vet ikke om jeg ser dypt ulykkelig eller bare veldig konsentrert ut idet rådgiveren legger frem klimastrategien til Halden. Antageligvis er det litt klimaangst inni bildet.

Møtets varmeste potet var altså en reguleringsplan. Planen er at Statens vegvesen skal betale for å bygge gang- og sykkelsti for oss. Høres fint ut? Kanskje, men det har altså satt sinnene i kok hos folk i Halden. Her er en av reaksjonene:

[...] Anser tiltaket det åpnes for i planforslaget å være på grensen til et overgrep mot beboerne det gjelder.

Det er altså fordi planen per nå innebærer å ta deler av forhagene til beboerne langs innfarten til Halden. Heldigvis for dem valgte vi å utsette saken så vi kan se om det kan endres litt hos vegvesenet. Vi er nemlig snille folkevalgte som finner frem til gode løsninger.


Det beste innspillet kom derimot fra en person som skrev på riksmål, type 1850-stil:


"Da det ved min nuværende tomtegrense [...] er sat op et gjerde [...] er jeg i behov af bekrefelse [...] Det at veien kommer nærmere huset vil, [...] ennu mere støi ifra veien. [...] Vil Halden kommune gjøre noget for å støisikre husets fasade?"


Møtet gikk i utgangspunktet i deres favør. Så jeg håper begge de to personlighetstypene du finner i Halden er godt fornøyd med det.

Bli med i enda en e-post-liste:
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
instagram & twitter
@anneheba

© 2023 by Arianna Castillo​. Proudly created with Wix.com