Ferie i Afrika

Oppdatert: 9. jan. 2019

I sommer var det så varmt i Norge at det var helt unødvendig å reise til varmere strøk. Egentlig nøt vi mer de korte avbruddene med forholdsvis normale temperaturer i Tromsø to helger i juli. Derfor bestemte vi oss for å heller investere pengene til en skikkelig "splurge"-tur til en liten øygruppe vest for Senegal, utenfor Afrika - nemlig, Kapp Verde. Eller Cabo Verde, som de liker å kalle seg.

Stranda på Santa Maria. Den er cirka 8 km lang!

Så vi gjorde det. Vi sparte og nedbetalte turen i hele høst. Den 21. november trippet vi på Gardermoen flyplass tidlig på morgenen, kom ombord en stor Airbus fra Thomas Cook som skulle frakte oss de snaue 7 timene (+ mellomstopp i Gøteborg) til ferieparadis.


Og Kapp Verde er ferieparadis!


Vi var på øya Sal, en tørr øy som hovedsaklig består av vulkaner og ørken. Samt luksushagen til hotellet vi bodde på, som vannet gress og planter nesten hver dag, mens resten av befolkningen syns det er dyrt å kjøpe importert vann. Uansett. Den artikkelen om ikke-bærekraftig vanning får jeg ta en annen gang.


Vi bodde på Hilton, og det var helt knall. Frokostene bugnet av fersk frukt. Det var folk som lagde smoothies og omelett til deg. Det var nutella og pannekaker. Og ikke minst kremmaskin, som jeg heldigvis ikke fant før den neste siste dagen...De hotellansatte var veldig hyggelige og ting gikk fort. Manikyristen min, den siste dagen, sa at ting egentlig gikk for fort for hennes smak. Hun var portugisisk, og savnet ikke stresset i Europa. Uansett, flott hotell. Anbefaler. Rommet vårt var standard, men det var gigantisk seng, badekar, dusj og do. Balkong og sofa. Bassenget var også bra. Sjøen var varmere, men bølgene ble litt mye noen dager det blåste som verst.Vi var også på hai-titting! Amund krevde å se hai, og det var en gøy opplevelse. Sitron-hai er de som oppholder seg på øya, og de kan bli opptil tre meter lange, og er gule på kroppen. De små haiene er grå-aktige, men blir gule etterhvert. Vi stod ute i vannet i en vik og så haiene jakte. De små baby-haiene kom inn for å hilse. Mødrene føder alt mellom fem til 17 babyer, og de er cirka 50 cm lange (!). I tillegg er de gravide i et helt år. Jeg er glad jeg ikke er en mummy shark. Sitronhai er ikke farlig for mennesker, men man holder seg på avstand, og man tar ikke på dem.


Aaa, de er skumle og fine på samme tid!

Litt mer info om lemon sharks du-du-durudu-du på YouTube.

Vi speider etter hai.

Etterpå fikk vi møte en ape, av en ape-gründer. Forretningsideen hans er at han sykler rundt omkring hvor det er turister og tar imot penger i bytte for å kose litt med apen hans. Jeg husker ikke hva den het, men den var 10/10 søt. + For at jeg ikke fikk lopper.


Vi betalte 20 norske kroner for å ta dette bildet med denne søte apen.

Etterpå så vi et krater som var saltvannsmine, og nå er turistattraksjon, som det meste på øya.

Vi spiste også mye god mat. Og billig. Det er skyhøy inflasjon i Kapp Verde og mot den norske krona er den svak.

Kyle's burgers

Kyle's Burgers var en amerikansk fyr som hadde en liten restaurant lengre uti byen, og som serverte burgere og pommes frites hjemmelagd. Det var hyggelig og bra! Vi gav ham full pott på TripAdvisor da vi til slutt fant frem. Pro tip for den interesserte: han driver også grafisk studio om det er noe du har akutt behov for på ferietur.

Som du ser, jeg koste meg mye på tur. Ble solbrent og brun og varm og slappet litt av før eksamensperioden. Vi kommer gjerne tilbake igjen, Kapp Verde.


PRO TIP FOR DEN INTERESSERTE:

- Bruk litt ekstra penger på turen så nyter du den litt mer. Det er vår lærdom etter ferier.

- På Kapp Verde: du må søke visum for å komme inn, gjerne i god tid. Ving gjør det enkelt. Du bare fyller ut nettskjema.

- Vær jævlig og ignorer gateselgerne som selger deg ting. Si "no", og/eller diskuter noe intenst mellom hverandre for å unngå dem. Senegalesere på øya prøver å utnytte turismen. Du ser veldig velstående ut for dem.

(- De skilpaddene de prøver å selge deg, som de mener er håndlaget, er de samme alle selger, og alles bestemor er døende. Kynisk sett. Skilpaddene er ikke så fine en gang..)

- Øyas motto er "no stress". Stålsett din norske effektivitet etter det.

- Bruk setebelte!


(Selling my integritet for spons. Please give me spons so I can go in trips for free. @ VING @ CaboVerde #erfattig)

Innflyvningen. Du ser byen, Santa Maria. Vi bodde nesten ytterst til venstre i bildet.

26 visninger
Bli med i enda en e-post-liste:
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
instagram & twitter
@anneheba

© 2023 by Arianna Castillo​. Proudly created with Wix.com